سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خانه هوشمند چیست | الکاو

احتمالا زیاد در مورد منزل های هوشمند شنیده اید، در این مطلب می خواهیم  چرایی داشتن خانه هوشمند را بدانیم و با زوایای مختلف هوشمند سازی و سوالاتی که قبل از شروع باید از خود بپرسیم را مورد بررسی قرار می دهیم.

خانه هوشمند چیست

خانه هوشمند چیست؟


زمانی که ما از گوشی های به اتفاق معمولی به سمت گوشی های هوشمند حرکت کردیم، جهشی بزرگ در ارتباطات را مشاهده کردیم. به جای اینکه فقط توانا به تماس و ارسال پیام های متنی باشیم، اکنون با تلفن های هوشمند به اینترنت متصل می شویم، ایمیل می فرستیم، پیام های لحظه ای ارسال می کنیم، فایل های باره نیازمان را دانلود می کنیم و بسیاری کارهای دیگر که به ارتباطات نیاز دارند را سپریدن می دهیم. در باره منزل های هوشمند نیز وضعیت به همین منوال است. تفاوت اصلی خانه های هوشمند با خانه های معمولی در این است که همه ی وسایل در خانه های هوشمند به یکدیگر متصل هستند و با یک دستگاه مرکزی مهار می شوند. کنترل آب و هوا، چراغ ها، لوازم، قفل ها و کالاها مختلفی از دوربین ها و مانتیورهایی که می توانند به خانه های هوشمند و اتوماتیک اضافه شوند از هر جای منزل و حتی دور از منزل قابل مهار می باشند. ایجاد این اتصالات از طریق گوناگون قابل انجام است. سیستم های اختصاصی هستند که مخصوص منزل های هوشمند ساخته شده اند مثل Z-Wave Zigbee ،KNX وControl4.

شما می توانید از راه وای فای و روی بستر اینترنت، این وسایل را مهار کنید. همینطور بعضی وسایل ممکن است با بلوتوث هم قابل کنترل باشند؛ در این شرایط حتی میتوان بدون استفاده از اینترنت هم آنها را مهار کنید. هر یک از این سیستم ها مزایا و معایب ویژه خود را دارند و بهترین گزینه برای شما گزین کردن به احتیاج و کاری دارد که می خواهید انجام دهید، دارد.

 

مزایای یک خانه هوشمند چیست؟

و ولی هوده منزل هوشمند و پیوندیدن لوازم خانه به یکدیگر چیست؟ در یک کلام و به طور چکیده پاسخ این است: راحت بودن! داشتن یک خانه ی هوشمند مایه می شود بتوانید کارهای زیادی را با زحمت کمتری انجام دهید. کارهایی همانند تنظیم تهویه، خاموش کردن لامپ ها، صریح کردن مایکروفر برای گرم کردن غذا و غیره. شما می توانید برای وسایل منزل ی خویش زمانبندی نیز تعیین کنید، پس یکسری کارها در ساعات خاصی از روز به چهره خودکار اتمام خواهند شد. حتی بعضی از این وسایل هوشمند قابلیت یادیگری داشته و از کارهایی که شما سپریدن می دهید، می آموزند، در نتیجه بازحمت کمتری می توانید سپریدن خیلی کارها را به صورت اتوماتیک به وسایل خانگی خود محول کنید.

افزون بر راحتی، خانه های هوشمند راندمان انرژی را نیز افزایش می دهند. برای نمونه می نا به ترموستات هوشمند کمپانی Nest اشاره نمود. این ترموستات از شما یاد می گیرد که منزل تان باید چقدر گرم یا سرد باشد و دما را به طور اتوماتیک تنظیم می کند، بنابراین شما نگران صرفه جویی در مصرف انرژی نخواهید بود. همچنین وقتی در منزل نباشید این ترموستات به حالت «راه دور» رفته و با تنظیم دمای خانه، مبلغ قبض های به کارگیری وسایل گرمایشی و سرمایشی شما کمتر خواهد شد! سیستم منزل ی خودکارWebee نیز از شغل و جنبش ها و کارهای شما می آموزد و پیشنهاد هایی برای افزایش بهره وری در به کارگیری ابزارها و دستگاه های هوشمند، به شما خواهد نمود.

 

در حال حاضر چه محصولاتی برای خانه های هوشمند وجود دارند؟

امروزه  وسایل زیادی برای هوشمند سازی خانه ها در بازار موجود است، و با گذر سررسید شمار اکثریت در حال ورود به بازار هستند. در مورد لامپ های هوشمند احد از بهترین گزینه های موجود را Philips Hue ارائه می دهد، اما برخی سایر نیز همانندHoli Smart Mood Lamp نیز که جدیدا شروع به پیشه کرده، محصولی قابل توجه را ساخته است.

 

کار یک لامپ هوشمند چیست؟

به طور خلاصه این لامپ ها به شما اجازه می دهند برای روشن و خاموش شدنشان سررسید بندی خاصی تعریف کنید و یا به حرکات شما عکس العمل پرتو می دهند، یا بدون دربایستن به اقدام نمودن به کلید لامپ، می‌توانید آن را توسط گوشی هوشمند خود خاموش کنید.

 

BMS چیست؟

تفاوت خانه‌ هوشمند با منزل معمولی قابلیت اتصال  وسایل در منزل به یکدیگر است. BMS یا مدیریت بهینه ساختمان (Building management system) سیستمی است که در آن همگی وسایل باره احتیاج خانه را کنترل و مدیریت می‌کند. به طور نمونه مهار سیستم‌های حرارتی و سرمایشی و وارسی ابدیت بر عملکرد این ساز و برگ بخش‌هایی از وظایف این سیستم است. با مدیریت بهینه تجهیزات، منزل هوشمند تبدیل به مکانی امن و آسان می‌شود که هر فاکتوری اعم از روشنایی در ساعات مختلف روز یا اطمینان از قفل و مانیتورینگ وسایل مختلف و روش عملکرد آن را می‌توان تحت مهار درآورد و به سادگی بتوان آن‌ها را تغییر داد.

 

تفاوت منزل هوشمند و BMS در چیست؟

سیستم های BMS بیشتر برای کنترل ساختمان های تاسیساتی مورد بهره‌گیری قرار می گیرند اما منزل های هوشمند با اجزای درونی خانه سر و شغل بیشتری دارند و تاثیر آن در حیات روزمره اغلب است. لازم است بدانید که سیستم های خانه هوشمند می توانند به عنوانBMS نیز شغل و تحرک کنند ولی تجهیزاتی که تخصصا برایBMS تولید شده باشند قادر به اتمام پیشه و تحرک های خانه هوشمند نیستند. هیچ محدودیتی در هوشمند سازی هستی ندارد. اگر خانه ای در حال ساخت دارید یا حتی خانه شما چندین سنه از ساختش می گذرد، میتوانید آن را به یک منزل هوشمند تبدیل نمایید.

 

ایا منزل های ساخته شده برای هوشمند سازی بیچارگی به ویرانی دارند؟

خیر ، در صورتی که از پروتکل های بی سیم کاربرد نمایید بیچارگی به هیچ گونه تخریبی نخواهید داشت.

 

هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

هزینه هوشمند سازی به هیچ عنوان بر اساس متراژ یا ابعاد محل اندازه گیری نمی شود. برای بر آورد خرج هوشمند سازی ، قابلیت های مورد نیاز  مصرف کننده ملاک قرار داده شده و به نسبت آنها ساز و برگ پسندیده گزینش می گردد. لذا این امکان وجود دارد که فضایی با متراژ بسیار کمتر، خرجی بالاتر را برای هوشمند سازی طلب نماید. امکاناتی همانند گونه روشنایی ها، احصاییه آنها، سیستم برودتی و گرمایشی ، پرده های هوشمند ، سیستم های صوتی هوشمند و … مواردی هستند که در قیمت هوشمند سازی ساختمان تاثیر خواهند داشت.

 

مدت زمان مورد احتیاج برای هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

در صورتی که ساختمانی در حال ساخت در فرایند هوشمند سازی پیمان گیرد، تیم هوشمند سازی با مشارکت تیم برق و تاسیسات ساختمان، هوشمند سازی را قبل خواهند برد و در اخرین مرحله از نازک کاری، کلید های روی کار را نصب می نمایند. اما چنانچه ساختمانی ساخته شده را بصورت بی سیم هوشمند نماییم، بسته به حجم امکانات مورد نیاز، این عملیات از یک روز تا یک هفته متغیر خواهد بود. مدت موعد هوشمند سازی نیز همانند خرج آن گزین کردن بسیاری به امکانات انتخاب شده دارد.